Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Február 05. 11:55, péntek | Helyi sport
Forrás: Benkő László

Winter Cups by HEAD 2016 Nemzetközi Tenisztorna Hódmezővásárhelyen

Winter Cups by HEAD 2016 Nemzetközi Tenisztorna Hódmezővásárhelyen

A Winter Cups Nemzetközi Tenisztorna először kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen.

A 16 év alatti fiúk Európa-bajnoki selejtező mérkőzései a Hód-Tenisz Club teniszcsarnokában február 5-6-7-én tekinthetők meg.

A versenybizottság nevében Rácz Attila köszöntötte a megjelenteket. A Magyar Tenisz Szövetség versenyigazgatósága részéről Ludányi Krisztinát, Peterdi Tamás főbírót, valamint Molnár Zoltán, Újszászi Máté, Demeter Davor, Lórántfy Péter játékvezetőket.

Megköszönte Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város támogatását és hogy helyszínt adott ennek a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőnek. A városunkba most Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Magyarország legtehetségesebb fiatal versenyzői teniszeznek.

Almási István polgármester szintén köszöntötte a versenyzőket, az Európai Tenisz Szövetség küldöttségét, a Magyar Tenisz Szövetség tagjait, bíráit. A hét ország részvételével zajló torna rangját és fontosságát méltatta. Beszédében elmondta: „Célunk, hogy jó házigazdái lehessünk ennek a versenynek, remélem mindenki megelégedésére ki tudjuk szolgálni a versenyt. Városunk mintegy másfél évtizeddel ezelőtt célul tűzte ki, hogy olyan sportlétesítményeket hozzunk létre, amely alkalmas nemzetközi bajnokságok megrendezésére. Ez a rendezvény jelentősen szolgálja a helyi sportélet fellendítését, öregbíti városunk hírnevét.”

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlése 20 M Ft rendkívüli támogatást biztosított a verseny megrendezésére, valamint az infrastruktúra felújítására.

A rendezvényt megtekintő hódmezővásárhelyi lakosok díjmentes teniszpálya-használatot kapnak (felnőttek 1 órát, 18 év alattiak 2 órát). A rendezvényre a belépés ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.