Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. November 25. 10:58, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Testvériskolák pedagógusai a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola meghívására érkezett a vendégségbe a délvidéki testvérintézmény, a torontálvásárhelyiMoša PijadeÁltalános Iskola tanárdelegációja. A vendégek vásárhelyi kollégáikkal közösen keresték fel a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot.

Máté Lajos,a Moša PijadeÁltalános Iskolamatematikatanára elmondta, a hat torontálvásárhelyi pedagógus a hódmezővásárhelyi iskola báljára kapott meghívást, de fontosnak tartották felkeresni az Őszi Tárlatot, majd a református ótemplomba is ellátogattak.

Torontálvásárhelyt hódmezővásárhelyi családok alapították 1792-ben, s a délvidéki település református közössége testvérgyülekezete az ótemplom hitközségének.Máté Lajos, aki a torontálvásárhelyi egyházközség gondnoka is, hozzátette: azért is fontos számukra Hódmezővásárhely legrégebbi épülete, az ótemplom felkeresése, mert amikor őseik útra keltek, a 214 család annak idején az ótemplomban vett áldást.

A délvidéki vendégeket és a vendéglátó hódmezővásárhelyi pedagógus kollégáikat Gál Petra, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátor asszisztense kalauzolta a kiállításon, felhívva a figyelmet, hogy a december 1-jéig látogatható tárlat zárónapján, 15 órakor kezdődő finisszázsonaz idei tárlat fődíjasa, Szabó Klára Petra képzőművész mutatja be a képzőművészeti seregszemle alkotásait az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói