Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Május 25. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhely kerámiaművészetét bemutató kiállítás nyílik

Vásárhely kerámiaművészetét bemutató kiállítás nyílik

E hét végétől a hódmezővásárhelyi közönség is megtekintheti azt a nagyszabású és impozáns kiállítást, amely Vásárhely hétezer éves kerámiaművészetét mutatta be nagy sikerrel az év elején a Pesti Vigadóban.

A Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig - Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara című kiállítást dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitja meg május 26-án, szombaton 15 órakor a Nagy Sándor utcai Nemzetközi Kerámia Központban. A vernisszázs zenei hangulatáról Vágó János Bessenyei-díjas kürtművész és zenésztársai gondoskodnak.

Az augusztus 10-ig megtekinthető tárlat Hódmezővásárhely városának kortárs iparművészeti gyűjteményéből, az 1998 óta évente megrendezésre kerülő Vásárhelyi Kerámia Szimpózium anyagából mutat be egy válogatást. A huszonegyedik századi kerámiaművészet előképeként, az 1912-ben alapított Művészek Agyagipari Majolika Telepén készült alkotások is helyet kaptak a Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy–díjas keramikusművész által rendezett kiállításon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás