Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

Szombaton az idei magyar körverseny legnehezebben megjósolható forgatókönyvű etapja vár a mezőnyre: a bringások a budapesti Hősök teréről indultak el az Etyekig tartó, 1451 méter szintkülönbséget magába foglaló 167 kilométeres útjukra.

"Ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen, azt gondolom, nagyon sok nemzetközi viadal megirigyelheti azt, ami itt nálunk a Tour de Hongrie-n történik, fantasztikus élmény minden másodperce" - kezdte értékelését a negyedik szakasz előtt az MTI-nek a verseny főszervezője. Amint azt kiemelte, az a dráma, amely a pénteki kékestetői befutónál történt - a korán támadó Emanuel Buchmannt az utolsó métereken előzte meg Thibau Nys - "még egy csavar volt a Tour de Hongrie sztoriján".

"Noha szervezőként nem szurkolhatunk senkinek, Mark Cavendish győzelmétől extázisban voltam. Mindenki sejti, mit jelent a magyar körversenynek ez az eredmény" - utalt a csütörtöki, kazincbarcikai befutó nemzetközi hírértékére a főszervező. Hangsúlyozta: meghatotta, hogy a 2015-ben "a nulláról" újraindított verseny szombati szakasza előtt két órával már tömeg volt a Hősök terén, ahogy az útvonal részét képező Buba (Budapest-Balaton kerékpárút) mentént is.

"A verseny egyik célja, hogy mutassuk meg Magyarországot, tavaly Budapestet csak esőben sikerült. Bár így is gyönyörű és rengetegen látták, azért napsütésben végigmenni a Hősök teréről az Andrássy úton, a Lánchídon és megmutatni a város legszebb különlegességeit, ez mindenért kárpótol. Ez a legszebb és leglátványosabb szakasza az idei magyar körversenynek" - utalt arra, hogy a tavaly az időjárási körülmények miatt neutralizált, azaz versenyen kívül teljesített budapesti záróetap után tért vissza ismét a fővárosba a Tour de Hongrie.

Eisenkrammer elárulta: a viadal negyedik, szombati szakaszára Fetter Eriktől (Polti-Kometa) és Peák Barnabástól (magyar válogatott) vár jó teljesítményt.

Az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi szakaszt teljes egészében élőben közvetíti.

Címkék: tour de hongrie

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.