Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 07. 16:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Több mint száz tanuló vett részt a Városi Történelemversenyen

Több mint száz tanuló vett részt a Városi Történelemversenyen

Az Emlékpont és a Klauzál Gábor Általános Iskola szervezte Városi Történelemversenyen 111 felső tagozatos diák mérte össze tudását szerda délelőtt a közgyűjteményben.

A hódmezővásárhelyi iskolások számára kiírt vetélkedőn a diákok - évfolyamonként összeállított - tesztlapot töltöttek ki a konferenciateremben, majd a tanulók az Emlékpont történészeinek tárlatvezetését kísérve válaszoltak az állandó kiállítás témájával kapcsolatban feltett kérdésekre.

A versenyt megnyitó, valamint a tanulókat és felkészítő pedagógusokat köszöntő beszédében Juhász Nagy Istvánné, a tanintézet igazgatója örömét fejezte ki, hogy a diákok ebben az évben is ilyen nagy számban vállalták a megmérettetést, hozzátéve: a múltat meg kell ismernünk ahhoz, hogy a jövőnket alakítani tudjuk és a jelen történéseiről megfelelően alkothassunk véleményt.

A teszt kitöltése során a tanulók számot adtak a magyar és a világtörténelem körében szerzett tudásukról, míg a kiállítóhely termeit végigjárva az 1945 és 1990 közötti magyar történelemről szerezhettek ismereteket, amelyeket az Emlékpont munkatársai által összeállított feladatlapon rögzítettek.

Az Emlékponttal kapcsolatos dolgozatokat az intézmény munkatársai értékelik, míg az általános történelmi tesztet az iskola pedagógusai javítják.

A legjobban teljesítő diákokat április 14-én 14 órakor jutalmazzák a közgyűjtemény konferenciatermében, ahol minden évfolyamból hat-hat tanuló vehet majd át könyvjutalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás