Hírek
2012. Május 15. 07:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Természetes és mesterséges édesítők - amit tudni érdemes róluk

Nem egy egyszerű feladat kiválasztani és megtalálni a megfelelő édesítőszert. A következő összeállításban néhányat felsoroltunk. Kiderül, melyiket milyen ételben találjuk meg, és hogyan állítják elő azokat.
Az agave lé az agave nevű lédús növényből származó édes kivonat. Ebből készítik többek között a tequilát is. Szirup és nektár formájában is elérhető, és bármely egészséges élelmiszereket árusító üzletben, üveg formájában megvásárolható.
A stevia egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, melyet a stevia nevű növény leveléből nyernek. Protein shake-ekben és üdítőitalokban találkozhatunk vele a leggyakrabban, de önállóan is kapható édesítőszerként.
A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup egy extra-édes folyadék, mely a kukoricakeményítőből származik. Legfőképp a készételekben, a süteményekben és a fűszerekben találkozhatunk az összetevővel - tájékoztat a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 20. 09:10, szombat | Belföld
Nyúlhúsfogyasztást népszerűsító kampány indult
2025. Szeptember 20. 09:07, szombat | Belföld
Eltemették Kásler Miklóst Sárváron
Szülővárosában, Sárváron pénteken eltemették Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológust, egyetemi tanárt, volt emberierőforrás-ügyi minisztert, aki életének 76. évében, szeptember 5-én hunyt el.
2025. Szeptember 19. 07:35, péntek | Belföld
Védelmi innovációs tanszék alakult a győri egyetemen
A védelmi innovációval és a kritikus infrastruktúrák védelmével foglalkozó tanszéket hoztak létre a győri Széchenyi István Egyetem innovációs parkjában -