Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Szeptember 07. 10:04, kedd | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Szimmetria

Szimmetria

A 2020. évi kerámiaszimpózium anyagából nyílik kiállítás az Alföldi Galériában

A tavalyi esztendő kerámiaművészeti alkotótáborában ‑ a XXIII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium tematikája a szimmetria volt ‑ készült művekből nyílik kiállítás szeptember 8-án, szerdán 17 órai kezdettel az Alföldi Galériában. A leonardói ihletésű beszámoló kiállítás vernisszázsán Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója köszönti a megjelenteket, az alkotásokat Dr. Lovag Zsuzsa régész, művészettörténész mutatja be.

A 2020. évi szimpózionon Antal András, Haber Szilvia, Herter Kata, Kiszely Mária, Kotormán Norbert, Kovács Lívia, Kun Éva, Nagy-György Ágnes, Návay Sándor, Pannonhalmi Zsuzsa vettek részt és állítanak ki. A tárlat október 10-ig látogatható az Alföldi Galéria földszintjének Kossuth téri szárnyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.