Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 31. 14:47, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Sikeres évzáró a Kosársuli U10-es csapatainál

Sikeres évzáró a Kosársuli U10-es csapatainál

Befejeződött a bajnokság a Vásárhelyi Kosársuli U10-es csapatainak.

A Gekkók, a Bölények, a Pacsirták, a Farkaskölykök és a Mosómedvék is sikeresen szerepeltek a vármegyei bajnokságban. Az ifjú kosarasok rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva fejezték be az idényt, ahol a legfontosabb cél az volt, hogy minél inkább élvezzék a játékot és versenyszituációban ismerkedjenek a játék szabályaival.

Vásárhelyi Farkaskölykök – Békési Minigladiátorok 30-38

Farkaskölykök: Török 10, Kovács 4, Hegedűs 4, Kis 4, Kun-Szabó 3, Tirla 2, Fődi 2, Rakonczai 1, Patkós -, Rákos -, Paulik -

Patkós József: A feldobást követően nagyon lendületesen játszottunk, viszont rettentő sok dobás kimaradt, amiből az ellenfél könnyű kosarakat szerzett. Ezután szépen fokozatosan erőre kaptak a Srácok, sokkal keményebben védekeztek és a dobások is sikeresebbek voltak. Az utolsó negyedben átgázoltunk az ellenfélen, de egy negyed kevés a győzelemhez.

Vásárhelyi Farkaskölykök – Szedeák Kistigrisek 42-39

Farkaskölykök: Török 21, Tirla 6, Kovács 5, Fődi 3, Rakonczai 2, Kun-Szabó 1, Paulik 1, Kis, Patkós, Rákos, Hegedűs

Patkós József: Az előző meccsből tanulva most jól kezdtünk, remek védekezéssel, szép kosarakkal megléptünk. A félidőben még tudtuk tartani az előnyünket, viszont a fordulást követően nem sikerült betalálni. Az utolsó játékrészben hatalmas csata alakult ki a győzelemért, a negyedet nyertük, de a meccset nem sikerült. Nagyon büszke vagyok a Csapatra, itt az utolsó fordulóban mindenki a maximumot nyújtotta, figyeltek az utasításokra, koncetráltak, csapatként dolgoztak. Ez nagyon bíztató a jövőre nézve, csak így tovább, hajrá Farkaskölykök! Köszönjük a szurkolóknak a mérkőzéseken és azon kívül is a támogatást!

Vásárhelyi Mosómedvék-Vásárhelyi Bölények 35-26

Mosómedvék: Zsigó Zsombor 16, Móza Domonkos 5, Kis Barnabás Sándor 4, Mihály Zsófia Anna 4, Kerekes Dávid József 2, Lekrinszki Lilla 2, Németh Luca 2, Kis Luca -, Tatár Zsolt -, Zsarkó Bence -.

Bölények: Orgovány Donát 8, Kopházi Zsombor 6, Forrai Lili 4, Deák Olivér Noel 3, Pontone-Koczka Alexander 2, Olasz Gábor 2, Buzás Olivér 1, Balogh Mózes Mór -, Magócs Benedek -, Győri Levente Nándor -.

Vásárhelyi Bölények – Szentesi KK 31-41

Bölények: Pontone-Koczka Alexander 9, Kopházi Zsombor 6, Orgovány Donát 3, Deák Olivér Noel 3, Magócs Benedek 2, Olasz Gábor 2, Buzás Olivér 2, Forrai Lili 2, Győri Levente Nándor 2, Balogh Mózes Mór -.

Megyesi Dániel (Bölények): Az első mérkőzéseink és a mostani mérkőzések között hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat. Mindenki maximális oda figyeléssel és koncentrációval játszott. Ezek mellett még van min mit csiszolni de abszolút jó úton haladunk. Remélem minél többen maradnak és jönnek kosarazni jövőre is. Gratulálok az összes csapatnak, remek évet zártunk.

Vásárhelyi Pacsirták - Vásárhelyi Mosómedvék 45 – 29

Pacsirták: Albert Bálint 22, Hegedűs Csaba 7, Szántó Szabolcs 5, Tóth Dominik Miklós 4, Bordás Bence Milán 2, Hebők Luca 2, Babut Daniel 2, Kószó Ádám 1, Szabó Emese -, Varga Ádám Márton -, Gyöngyösi Ágnes -.

Mosómedvék: Kerekes Dávid József 7, Tatár Zsolt 6, Zsigó Zsombor 5, Lekrinszki Lilla 3, Móza Domonkos 3, Mihály Zsófia Anna 2, Németh Luca 2, Kis Barnabás Sándor 1, Zsarkó Bence -, Kis Luca -.

Széphegyi Eszter (Mosómedvék): Szombaton került megrendezésre a Mosómedvék 4. és egyben záró fordulója a Hódtói Sportcsarnokban. Sajnos a betegségek erőteljesen befolyásolták csapatunk létszámát. Két mérkőzést játszottunk előszőr nagypályán! Kellett egy kis idő amig hozzászoktak a nagypálya méreteihez, de utána hatalmas lelkesedéssel játszották mind a két mérkőzésüket! Rengeteget fejlődött a játékuk, mind labdavezetésben, passzolásban és kosárra dobásban is! Természetesen sok javítanivalónk van még, de lelkesedésünk töretlen és megyünk tovább! Boldogan vették át érmeiket a mérkőzés végén, ami óriási motivációt adott nekik a folytatáshoz!

Vásárhelyi Pacsirták – Szentesi KK 50-17

Pacsirták: Albert Bálint 21, Szántó Szabolcs 8, Hegedűs Csaba 5, Kószó Ádám 4, Gyöngyösi Ágnes 4, Hebők Luca 4, Bordás Bence Milán 2, Tóth Dominik Miklós 2, Szabó Emese -, Babut Daniel -.

Hegedűs Tamás (Pacsirták): Örülök, hogy ez a két mérkőzés szombatra esett, mert így a szülők is nagyobb számban részt tudtak venni az eseményen. Azt gondolom, hogy ez még nagyobb löket egy gyerek számára, hogy büszkévé teheti anyát és apát. Látszott is rajtuk a koncentráció, amiket megbeszéltünk, gyakoroltunk, azok a mérkőzésen visszaköszöntek. Akik eddig kevésbé bátran játszottak, azok is jobban kivették a részüket a feladatból. Védekezésben fejlődött a legtöbbet a csapat, voltak időszakok, amikor az ellenfél nem tudta kihozni a labdát a térfeléről. Egyre többen választják szabadidejükben is a kosárpalánkot, amiben nagy szerepet játszik a “másod edzőnk” Somogyi Dániel. Dani a szülők támogatásával heti rendszerességgel tart kosárdélutánokat a Centrumban, amire egyre több csapattag látogat el. Összességében egy dinamikus, vidám és összetartó csapat alakult ebben az idényben, remélem a következőben is hasonló sikereket érünk el. Gratulálok a gyerekeknek és szüleiknek!

SZTE Ságvári – Vásárhelyi Gekkók 24-37

Gekkók: Sas Zalán Tibor 13, Palócz Dávid Kornél 13, Barcsik Balázs 5, Laduver Levente 3, Kiss Levente Richárd 2, Gajda Lorina 1, Török-Kozma Zalán -, Szél István Sebestyén -, Dopsa Balázs -.

Vásárhelyi Gekkók- Szedeák Bonifert 49-20

Gekkók: Sas Zalán Tibor 19, Palócz Dávid Kornél 16, Laduver Levente 7, Gajda Lorina 3, Kiss Levente Richárd 2, Barcsik Balázs 1, Dopsa Balázs 1, Szél István Sebestyén -, Török-Kozma Zalán -, Bartucz Panka -.

Széphegyi Eszter (Gekkók): Pénteken került megrendezésre a Gekkók 4. és egyben záró fordulója a Megyei U10-es bajnokságban. Szegeden játszottunk. A gyerekek gyorsan hozzászoktak az idegen környezethez és palánkhoz. Egymás után játszottuk a két mérkőzésünket. Ügyes labdaszerzésekkel, lefutásokkal magabiztosan játszottak. Rengeteget fejlődtek az év elejéhez képest! Lelkesedésük töretlen! Nagyon szépen szedték a lepattanó labdákat és indították társukat. Persze vannak még technikai pontatlanságok, de dolgozunk tovább és javítjuk hibáinkat! Szeptembertől folytatás! Boldogan vették át a két győztes mérkőzés után érmeiket, ami óriási motivációt adott nekik a folytatáshoz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.