Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 14. 15:03, kedd | Helyi
Forrás: Angyali.hu Alapítvány

Pályázati felhívás alkotóknak: Hétköznapi Angyalok Kerestetnek

Pályázati felhívás alkotóknak: Hétköznapi Angyalok Kerestetnek

Az Angyali.hu Alapítvány Hétköznapi Angyalok Nem Hétköznapi Tettei címmel alkotói pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy az emberek körében létrejövő alkalmi vagy mindennapi jótetteket összegyűjtse.

A beérkező alkotások bemutatásra kerülnek, következményeként a pozitív gondolkodás kerül előtérbe. A pályázat célja, hogy jó példák révén az emberek értékrendje pozitívan változzon. Tehetünk a társadalmi közöny ellen, mutass te is egy jótettet.

A pályázat tárgya:

az alkotó mutassa be saját vagy egy másik személy (általa ismert barát, családtag, ismerős) egy nem mindennapi élethelyzetét / tettét. Odaadni egy éhezőnek az utolsó falatunkat, átkopogni és segíteni az egyedül élő idős szomszédnak vagy komfortzónából kilépni és másnak saját terhünkre jót tenni hősies dolog. A pályázat során a pályázó egy, a számára legemlékezetesebb (valóban megtörtént) jótett bemutatására kap lehetőséget.

Az alkotói pályázaton grafikával (rajzzal, fotóval) és történeti leírással (esszével) is lehet indulni.

A grafika kategóriában stílusbeli vagy egyéb megkötés nincs, a pályamunkát szkennelve, elektronikus formátumban (jpg vagy pdf formátumban) kell beküldeni. A grafika lehet festés, rajz, fotó. A történeti leírás formájában beküldött pályázat terjedelme maximum egy gépelt oldal lehet (kb. 1800 karakter, doc vagy txt elektronikus file formátumban). A történeti leírás kategória alkotása vers is lehet. Egyéb megkötés nincs.

Korosztályok:
- 10 év alatti (gyermek),
- 10 és 18 év közötti (fiatal),
- 18 év feletti (felnőtt).

A pályázat benyújtásával egy időben a pályázó nevét, címét, életkorát, telefonszámát, iskolája elérhetőségét, a pályaműnek adott címet meg kell adni.

Az elkészített pályázati anyagok beküldési határideje: 2016. október 31.

Beküldési cím:

palyazat@angyali.hu
A pályázatot csatolt file-ként kell beküldeni.
A pályázó adatait a beküldött e-mail kell tartalmazza.
A beküldendő levél tárgyába be kell írni, hogy „Pályázat 2016”.

A pályázat eredményhirdetése: 2016. november 15.

A pályázat kapcsán a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások értékes díjazásban részesülnek. Az odaítélt díjak összértéke 600.000. Ft.

Az alkotók a pályázattal kapcsolatban a teljes pályázati kiírásról, az eredményekről ahttp://www.angyali.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.