Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2023. Január 23. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 13:36, hétfő | Helyi

Megtört a jég, ismét győzött idegenben a Kosársuli

Vasárnap este a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

2023. Február 06. 13:29, hétfő | Helyi

Újabb látványos fejlesztésekkel folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

A Teréz körúti homlokzaton, az észak-nyugati torony felújítása mellett, tervezetten februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődnek a munkák.

2023. Február 06. 13:25, hétfő | Helyi

Állatvédelmi jótanácsok a zord hideg időszakra

Az elkövetkező napokban durva fagyok jönnek. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet.

2023. Február 06. 13:11, hétfő | Helyi

Benczúr tanítványai - kamarakiállítás a Tornyai János Múzeumban

Benczúr Gyula (1844-1920) mesteriskolai tanítványainak alkotásaiból nyílik kamaratárlat február 10-én, pénteken 17 órai kezdettel a Tornyai János Múzeum bejárati előcsarnokában.