Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2023. Január 23. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 06. 12:06, szerda | Belföld

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál