Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 23. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.