Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 17. 15:25, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

A MÁV-csoport mintegy 400 munkatársa végzett önkéntes takarítást az elmúlt két hétben, a – két éve Dávid Ilona elnök-vezérigazgató kezdeményezésére indult, mára hagyománnyá vált – „Tisztán a vasútért!” akciósorozat keret

A vasutasok június 2-a és 13-a között 71, idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen tették szebbé a környezetet: padokat, korlátokat festettek, megtisztították a peronokat, virágágyásokat, kisebb javításokat végeztek.

Közel négyszáz önkéntes vett részt a MÁV-csoport munkavállalói számára immár hagyományosan meghirdetett „Tisztán a vasútért!” takarítási mozgalom tavaszi akciójában. Az elmúlt két hét alatt kezük nyomán országszerte 71 állomás és megállóhely lett tisztább, a korábbinál szebb, esztétikusabb környezet fogadja az utasokat. A Balaton és a Velencei-tó környéke mellett számos megyeszékhely, kirándulóhely, nagy- és kisváros vasúti központjában ragadtak ecsetet és festéket, kapát és gereblyét, söprűt és lapátot, vagy épp létrát és csavarhúzót a vasutasok. A két hetes akció során lefestettek és helyreállítottak korlátokat és padokat, kigyomlálták a gazt, rendbe tettek több virágágyást és virágládát, összeszedték a szétszórt szemetet, és néhány kisebb karbantartási munkát is elvégeztek.

Az akciósorozat olyannyira sikeres volt, hogy a vasutasok önkéntes takarítóakciójához civilek is csatlakoztak: a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium 30 tanulója a Déli pályaudvar Kosciuszkó Tádé utcai oldalánál lévő lépcsősor rendbe tételét vállalta. A diákok – akiknek a MÁV biztosította az anyagokat, eszközöket – június 13-án lefestették a korlátot, kikapálták a lépcső körüli gyomot és murvával töltötték fel a virágágyást. Ez idő alatt a Budavári Önkormányzat saját költségén graffitimentesítést végzett a lépcsőnél és a környező MÁV-épületeken.

A tavaszi „Tisztán a vasútért” akció keretében a MÁV-csoport önkénteseinek és a kezdeményezéshez csatlakozott diákoknak, valamint a Budavári Önkormányzat segítségének köszönhetően utasaink országszerte 71 állomáson esztétikusabb és tisztább környezetben várakozhatnak, intézhetik jegy- és bérletvásárlásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.