Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 27. 10:22, kedd | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Korosztályokon átívelő tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást nyújtott az idei Múzeumok Éjszakája:

szombaton kora estétől sötétedésig több százan járták körbe Hódmezővásárhely kulturális intézményeit, hogy részesei legyenek a sokszínű programkavalkádnak. A Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont kiállítótereiben, valamint a Németh László Városi Könyvtárban és az ortodox templomban mintegy ezer látogatót regisztráltak Szentiván éjjelén a szervezők.

Leginkább a családok "mozdultak rá" a múzeumi éjszaka játékos faladatlapjára és rendezvényeire: a Tornyaiban játékos régészeti feladatok, fém- és csontkereső, markoló-verseny és ismert festmények színezője várta a legkisebbeket, míg az idősebb korosztályok különböző előadásokon és vezetéseken ismerkedhetek meg Hódmezővásárhely múlt századi városképével és könyvritkaságaival, Benczúr Gyula hasonmásával és festészetével, szemet gyönyörködtető művészi fotográfiákkal, valamint a múzeum számtalan további értékével. Az Alföldi Galériában a női alkotók kerültek górcső alá, valamint egy "vitéz" festő életútjába és tárgyi emlékeibe kaphattak bepillantást a főtéri kiállítóhelyre betérők. Az Emlékpontban az ötvenes évek "csengőfrásza" mellett, zenei kalandozás várta az érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakájának eseményeit a Srácok csellóval formáció egyedi és magával ragadó, a múzeum Szegfű utcai udvarát megtöltő koncertje zárta szombaton éjjel.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: