Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Július 30. 11:01, hétfő | Helyi

Mik a leggyakoribb hibák, ha keresőoptimalizálást használunk?

Mik a leggyakoribb hibák, ha keresőoptimalizálást használunk?

Napjaink online kereskedelmi forgalma folyamatosan növekszik.

Így cégünk szemszögéből nézve nem árt, ha tisztában vagyunk mik azok az alaplépések, amiket, ha megteszünk, eredményesebb üzletpolitikát folytathatunk az interneten.

Az egyszerű cégvezetők nem feltétlenül értenek hozzá, hogy a keresőoptimalizálást szakszerűen alkalmazzák. Ehhez tud segítséget nyújtani egy keresőoptimalizálással foglalkozó marketing ügynökség.

Mit jelent a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás, vagyis Search Engine Optimization (azaz SEO), a weblapunk keresőmotorokban (mint amilyen a Google) való megjelenésének javítását jelenti. Ezt a javítást kivitelezhetjük normál, vagy fizetett formában is. A lényeg, hogy mikor beírjuk a keresőszót, akkor a találati listában a legjobb helyezést érjük el. Ezzel növelhetjük az esélyét, hogy sok látogatóra tegyünk szert. Minél több a látogató, annál feljebb kúszunk a találati listák rangján.

Milyen hibákat követhetünk el, mikor a keresőoptimalizálást használjuk?

1. Határozzuk meg pontosan a kulcsszavak, egyedi kifejezéseket, amire rákeresvén jó találati helyezést érünk el! Ezek lehetnek hosszabb kifejezések is. Miután megtaláltuk a megfelelő kulcsszavakat, foglaljuk bele a termékleírásba is, termékbejegyzésbe. Szintén jelenítsük meg a kulcsszót/szavakat az URL-ekben, ezáltal is tájékoztatjuk a keresőket, az oldal tartalmáról.

2. Túl sokszor használjuk a kulcsszót, ezzel telezsúfoljuk teljesen feleslegesen az oldalunkat, ráadásul a várt keresési eredmény is elmarad. Rontjuk a felhasználói élményt, így sokan meg se nézik tüzetesebben a weboldalunkat.

3. Másolják a szöveges tartalmakat, vagyis sok a duplikált tartalom, ami azért nem kedvező, mert olyan keresőmotorok, mint pl.: a Google, arra törekednek, hogy kiszűrjék azokat az oldalakat, amik tartalma ugyanarról szól, és egy domain-en találhatóak. Vigyázzunk, mert, ha van egy termékünk, aminek a bemutatását a gyártói oldalról lestük le, a Google azt is duplikált tartalomként fogja értelmezni.

4. Lassú a weboldal, vagyis lassul a betöltési sebesség. Ez a csillogó-villogó, figyelem-felkető hirdetések és különböző Flash-ek használata miatt lehetséges. Design szempontból valóban célratörő, de vegyük figyelembe, hogy nagyon sokan elhagyják a weboldalunkat, mielőtt betöltődne.

5. Nincs mobilbarát weboldalunk, akkor tegyünk róla, hogy legyen! Használjuk a modern technikát, fejlesszünk, tartsuk karban rendszeresen weboldalainkat.

6. Nincs termék észrevétel, ezáltal nincs a vásárlókkal napra kész kapcsolatunk. Az átlagos vásárlók 61%-a figyelembe veszi mások véleményét, ennek hiányában nem feltétlenül a találati listában rangsorolnak rossz helyre, hanem az eladási oldalon nem fogunk túlteljesíteni.

7. Nincs belső link, ezáltal nem tudnak a vásárlók oldalon belül másik termékre, információra navigálódni, csökken az oldalelhagyási esély.

Listánk nem foglal minden hibát magába, lehet még bőven kiegészíteni. Ha szeretné cégét fejleszteni, keresőoptimalizálás terén, hogy fontos tényezővé tegye az online piacon, keressen fel egy keresőoptimalizálással foglalkozó ügynökséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.