Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 06. 13:36, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Megtört a jég, ismét győzött idegenben a Kosársuli

Megtört a jég, ismét győzött idegenben a Kosársuli

Vasárnap este a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

Vuk Pavlovic együttese remekül játszott, és az első kör, azaz szeptember 23-a óta először tudott idegenben meccset nyerni a bajnokságban.

Karsai és Kass nélkül, viszont jó előjelekkel és hangulatban kezdhette a Kosársuli a találkozót. Egyrészt az U20-asok fontos győzelmet arattak, másrészt a felnőttek az előző két mérkőzésüket megnyerték, októberben pedig könnyedén, 76-62-re múlták felül a Pénzügyőrt. Dr. Bagi Melinda csapata az utóbbi hetekben remekül teljesített és ugyanolyan mérleggel (7-8) vághatott neki a meccsnek, mint a Kosársuli.

Ennek ellenére majdhogynem egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki hagyja el győztesen a parkettet: a vásárhelyiek rajt-cél győzelmet arattak, végig vezettek és magabiztos sikert arattak. Kelemen közelije kezdte a pontgyártást, majd az ötödik percben, Borbáth kettesénél már nyolc pont volt az előny (6-14), időt is kellett kérniük a hazaiaknak. Ez sem segített, hiszen Bálint, majd a Varga testvérek növelték a különbséget, Kelemen triplája a negyed végén pedig a legjobbkor jött, hiszen tizenöt fölé tolta a különbséget. A 30-16-os Kosársuli-vezetéssel záruló első negyed az egyik legjobb játékrész volt a szezonban a vásárhelyi együttestől, támadásban és védekezésben is minden működött, ráadásul Kruzslicz Alex személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség debütált a csapatban.


A második negyed elején triplákkal jött kicsit közelebb a Pénzügyőr, ám a negyed közepén a remekül játszó Balogh hármasa egy 9-0-s rohamot kezdett el, amely során Kruzslicz is eredményes volt. Bálint kosaránál a húsz pontot is átlépte az előny (24-45, 17. perc), a félidőben pedig tizennyolccal vezetett a Kosársuli (29-47).

Lepattanózásban, asszisztokban és az egyéni mutatókban is a hazaiak fölé nőtt a Kosársuli, ráadásul a Pénzügyőr jóval több labdát adott el, ami a harmadik negyed elején végleg megbosszulta magát. Bálint és Varga Ákos vezetésével ismét 9-0-s sorozat jött össze (56-29-es vásárhelyi előnynél kért időt ismét dr. Bagi Melinda), majd Varga Zalán triplájánál már a harmincat súrolta a különbség. A kiváló védekezést nem tudták feltörni a fehér mezesek, így ekkor már lényegében csak egy kérdés maradt: mekkora lesz a különbség a lefújáskor.


A zárónegyed elején Pinnyey és Varga Ákos is elsüllyesztett egy-egy hármast, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget (40-70, 33. perc), és bár innen Barócsi és Széphelyi jóvoltából nagy hajrát produkált a Pénzügyőr, ez mindössze az eredmény kozmetikázására volt elég. Az utolsó percekben a fiatalok is több játéklehetőséget kaptak, így mondhatjuk, hogy igazi csapatmunkával jött össze a 77-65-ös siker. A legtöbb pontot Bálint dobta a meccsen (19), míg a legeredményesebb a 15 pontig, 9 asszisztig és 6 lepattanóig jutó Varga Ákos lett.

Valóban megtört a jég, és bízhatunk abban, hogy ez az idegenbeli győzelem a folytatáshoz, az alapszakasz hátralévő részére és remélhetőleg majd a felsőházi rájátszásra is nagy energiákat ad a csapatnak.

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Pénzügyőr SE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 65-77 (16-30, 13-17, 9-17, 27-13)

Budapest, CAMUGO SportLab. Vezette: Hervay, Varga-Záray, dr. Németh


Pénzügyőr: Koflanovics 1, Kovács 6, Hajnal 3/3, Kerkai 10/3, Barócsi 15
Cserék: Széphelyi 15/9, Baranyi 4, dr. Szekeres 4, Szentirmai 4, Horváth 3/3, Nemes -, Nyikos -
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda


Kosársuli: Varga Á. 15/9, Borbáth 4, Balogh 13/9, Varga Z. 10/3, Kelemen 7/3
Cserék: Bálint 19/3, Pinnyey 7/3, Kruzslicz 2, Bősz -, Megyesi -, Utasi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Megtört a jég, örülök, hogy hosszú idő után sikerült nyernünk idegenben. Nagy energiákat mozgósítottunk védekezésben, abból pedig jöttek a gyorsindítások és a jó támadások. A mi akaratunk érvényesült, járt a labda, amiből sok helyzetetünk volt. A negyedik negyedre elfáradtunk és belealudtunk a meccsbe, ezáltal nem tudtuk komfortzónán kívül tartani a Pénzügyőrt, akik extra negyedik negyedet produkáltak. További sok sikert kívánok nekik!'


A tabellán ötödik, de már a negyedik Tiszaújvárossal azonos mérleggel álló Kosársuli pénteken a Bonyhád elleni hazai meccsel folytatja a szezont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.