Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Június 03. 13:39, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Megnyílt Kőbánya-Kispest állomás felújított jegypénztára

Megnyílt Kőbánya-Kispest állomás felújított jegypénztára

Elkészült a felújított jegypénztár Kőbánya-Kispesten. Ma reggeltől már az új helyiségben válthatják meg menetjegyeiket az utasok.

Az állomás más részein még zajlanak a karbantartási munkálatok

A MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” programjának keretében végzik el Kőbánya-Kispest karbantartási munkálatait. A tavaly indult beruházás idén tovább folytatódott, a kivitelezés várhatóan július második felében fejeződhet be.

Kőbánya-Kispest állomáson évente több mint 3,1 millió utas fordul meg, ezért az állomás elővárosi viszonylatban is kiemelt jelentőségű. Az állomásépület és a gyalogos felüljáró teljes körű és komplex rekonstrukciójára, és egy új akadálymentes gyalogos felüljáró tervezésére indított közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a tervezési munkák idén januárban elkezdődtek.

A nagyberuházás megkezdéséig az állomás több részén is karbantartási munkákat végeznek el. A váróterem és pénztár helyiség felújítása befejeződött, a váróterem burkolatai (padló, álmennyezet, falburkolatok, üvegportál) teljesen megújultak, korszerűsítették a hangos és vizuális utastájékoztatási eszközöket, új bútorokat, berendezéseket szereltek fel. A váróterem világítását immáron korszerű lámpatestek biztosítják. A helyszínen új kamerarendszert is telepítettek, hogy az utasok biztonságát ezzel is szolgálják. A váróterem mellett két új mosdó is épül, ebből az egyik akadálymentesített lesz.

A peronok új aszfaltburkolatot kaptak, a karbantartás részeként új peronbútorokat (padokat, szemeteseket) is telepítenek. Megújultak a gyalogos felüljáróra vezető lépcsők is. A felüljárón már elkészült az új vizuális utastájékoztató rendszer, a burkolatok és a világítótestek felújítása még zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.