Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

A klubtörténeti jelentőségű mérkőzés mellett kiemelten fontos az is, hogy a női szakág az utánpótlásban is felkerült a sportág térképére, hiszen a legkisebb U11-es és U12-es korosztály mellett már az U14-es bajnokságban is pattogtatnak, de új játékosok jelentkezését is várják.

Szabó Attila, a Kosársuli elnöke elmondta, hogy mindez a sportegyesület további fejlődésének egy újabb lépcsőfoka, ezzel is tovább fejlődik a Kosársuli, szélesebb spektrumban dolgoznak tovább. Emellett szeretnének a városban élő lányok előtt lehetőséget nyitni arra, hogy egy újabb sportágat próbálhassanak ki, illetve abban később akár sikereket érjenek el.

A felnőttcsapat egyébként a korábban más egyesületben játszó felnőttjátékosok mellett fiatalabb, már játéktapasztalattal rendelkező lányokból áll. Nekik mindenképpen játéklehetőséget akart biztosítani a Kosársuli, hogy ne fejezzék be a sportolást – emelte ki az elnök.

Felmenő rendszerben, a „kályhától” indulva, a legkisebb korosztályokra építve szeretnék fejleszteni a szakágat, hogy a most a kosárlabdázást elkezdő lányoknak minél minőségibb sportolási lehetőséget, és élményt tudjanak biztosítani. Szabó Attila hangsúlyozta azt is, hogy várják a kosarazni vágyó lányok jelentkezését, akiket az alapoktól indulva tanítanak meg a játék minden elemére.


Vásárhelyi Kosársuli - SZEK W 35-79

Vásárhely: Szatmári 8, Mónus -Sztancsik 6/6, Kenéz 5/3, Nánai 4, Tóth-Gazsity 4
csere: Bányai 8, Oláh -, Paplukács -.

Utasi Gábor: Csúszással kezdődött a találkozó, mert a szolnoki csapat és a játékvezetők is egy baleset miatt késtek. Kicsit túl is melegítettük magunkat. Jó védekezéssel, időnként ötletes támadójátékkal tartottuk a lépést az A-csoportos múlttal is rendelkező ellenfelünkkel. A negyedik negyedre elfáradtunk, kevesebb lerohanást csináltunk, így folyamatosan felállt védelem ellen kellett támadnunk. Ellenfelünk masszív zónáját sikeres kinti dobások híján nem sikerült feltörni. Ennek volt köszönhető, hogy a két csapat közti különbség tetemesre nőt.
Szorosabb lehetett volna a meccs, ha az utolsó edzésen nem sérül meg Sallai Zsuzsi, illetve fiatal reménységeink sem álltak most rendelkezésre. Velük szárnyalni fogunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt