Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. November 02. 11:31, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Kupameccsre érkezik a Nagykőrös

Kupameccsre érkezik a Nagykőrös

Igaz a hétvégén nem lesz bajnokija, de mégsem pihenhet a Vásárhelyi Kosársuli, mivel szombaton 18.30-kor a Hódtói Sportcsarnokban a Nagykőröst fogadja Hepp-kupamérkőzésen.

A B-csoport tavaly sok meglepetést okozó újonca idén már nem annyira virgonckodik a bajnokságban, lebecsülni viszont ennek ellenére sem szabad őket.

A tizenkettedik Pest megyeieknek eddig nem termett túl sok babér a bajnokságban: mindössze egy alkalommal tudtak nyerni eddigi hét fellépésükből, a másodosztály elitjében sereghajtója, a Vasas Akadémia ellen. A csapatból eddig Tóth, Lakosa, Markovic és Dobos gyártotta a pontok javát. A kupában - a Kosársulihoz hasonlóan – eddig egy sikert könyvelhettek el, igaz az eredmény alapján az NBII-es középcsapat Szigetszentmiklós ellen igencsak megizzadva győzedelmeskedtek 88-80-ra.

A tabellára pillantva nincs sok különbség a két együttes között. A kék-sárgák ugyanis 2-5-tel, a nagykőrösiek előtt eggyel, a tizenegyedik helyen tanyáznak. Igaz Utasi Gábor tanítványainak a hosszú utazások és a viszonylag erős eddigi ellenfelek miatt úgy tűnik, hogy jóval nehezebb dolga volt hétvégi riválisaiknál. A teljesítményüket jobban elemezve elmondható, hogy ők a találkozó esélyesei. Ezt erősíti meg a múlt szombaton, a bajnokesélyes OSE Lions ellen mutatott produkciójuk. Akkor csak a második félidőben őrölték fel őket a sokkal erősebb kerettel rendelkező oroszlánok.

Az azonban már többször is bebizonyosodott a szezonban, hogy senki nem mehet biztosra egyik derbin sem, így nem borítékolható előre, hogy a két gárda közül melyik jut majd a legjobb 16 közé a Hepp Ferenc Emlékkupában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt