Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 15. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: Rendőrség

Két és félszeresen túllépte a sebességhatárt

Két és félszeresen túllépte a sebességhatárt

A rendőrök jelentős sebességtúllépés miatt mérték be a személygépkocsi sofőrjét.

A város Gyirmót és Ménfőcsanak közötti területen, a 83-as főút nagyobb útépítési munkálatai miatt az elmúlt hónapban többször került sor forgalmirend-változásra, amely a közvetlenül nagymértékben a lakóövezetet érinti.

Ménfőcsanakon érzékelhetően nőtt a torlódásokat kikerülő gépkocsiforgalom, így a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, illetve ellenőrzésekre lehet számítani.
A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai rendszeresen végeznek ezen városrészben is sebességellenőrzést. A 2023. június 3-ai ellenőrzéskor, 18 óra körül pedig rekordmérés történt, amikor egy személyautó sofőrje az adott útszakaszra vonatkozó 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 126 km/h sebességgel közlekedett - írja a Győr vármegyei rendőrség.

Az ilyen mértékű jogsértés szankciója 300.000 forint összegű közigazgatási hatósági bírság, valamint 8 előéleti büntetőpontot is vonhat maga után.
Kérjük, hogy mindenki körültekintően, a jelzett sebességkorlátozásnak megfelelő tempóban haladjon.
A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó a felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben