Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Augusztus 17. 11:37, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Írószer csomagra jelentkezhetnek iskolák

Írószer csomagra jelentkezhetnek iskolák

Gyermekek ezrei kapnak írószer csomagokat.

Ceruzával, színessel, tollal, festékkel, zsírkrétával támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány iskolákon keresztül azon 6-13 év közötti gyermekes családokat, akiknél az iskolakezdéshez ez hiányzik a teljességhez. A cél az esélyegyenlőség támogatása. Összesen hatezer íróeszköz áll az alapítványnál rendelkezésre, a legtöbb adomány vadi új, melyet korábban lelkes gyermekekkel közösen gyűjtött a szervezet.

A jelentkezés menete:

Elektronikus űrlapon kell 2020. augusztus 25-ig a rászoruló gyermekeket oktató intézmények képviselőinek írni, ahol ismertetni kell az intézmény nevét, pontos címét, a kapcsolattartó telefonszámát. Az űrlap a www.bohocdoktor.com oldalon, az "ÍRÓSZER CSOMAGOK" menüpontban érhető el. A szervezet a támogatottaknak országszerte személyesen viszi ki vagy postázza az írószer csomagokat, melyek kiosztásáról a támogatott iskolák - családsegítő szolgálatok gondoskodnak.

Rácz Anett, a Mátrix alapítvány vezetője elmondta: nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segítséget nyújtani. Sok apró segítségnyújtásra ösztönözzük a lakosságot. Vannak polcokon lapuló - használaton kívüli iskolatáskák, soha fel nem használt iskolaszerek, melyeket a tulajdonosaik bátran ajánljanak fel a környezetében lévő szegényebb sorsú kisgyermekes családoknak.

A legapróbb felajánlás is óriási segítség. Támogatási formákról az alapítvány weblapján sok hasznos információ elérhető.

Weboldal: www.matrixalapitvany.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható