Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2015. November 30. 12:02, hétfő | Helyi
Forrás: Dr. Kis Péter András adószakmai szóvivő

Holnap indul a NAV téli ellenőrzés sorozata

Holnap indul a NAV téli ellenőrzés sorozata

Mostantól Szilveszterig a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre.

Az országos ellenőrzések a szezonális kereskedelemre és szolgáltatásokra fókuszálnak, jellemzően az ünnepek – Mikulás, Advent, Karácsony, Szilveszter – és a téli sportok határozzák meg a legfőbb területeket. Évek óta figyelik ilyenkor a csoki figurák, szaloncukrok árusítóit, a sportszer-kölcsönzőket és szervizeket a NAV munkatársai.

A szezonalitás nem zárja ki egyéb vállalkozások ellenőrzését, így például a kisállat-kozmetikákba is betérhetnek a revizorok. Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

Az ellenőrök többek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, bejelentik-e alkalmazottaikat és a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről.

Bizonyos üzletekben forgalomszámlálásra is lehet számítani, amikor a NAV munkatársai a helyszínen kísérik figyelemmel a bevételek bizonylatolását és az adatokat összevetik az online pénztárgépek adataival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.