Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Április 29. 10:31, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Hétvégén nyílt nap a Gyermekvasút járműtelepén

Hétvégén nyílt nap a Gyermekvasút járműtelepén

Április 30-án és május 1-jén a Gyermekvasút hűvösvölgyi vontatási telepének mindennapjaiba, a kulisszák mögé nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Színes programokkal várják a kisvasutakat kedvelő kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szakmai vezetéssel látogatható a fűtőház épülete, járműbemutató keretében pedig kipróbálható az utazás a gőzmozdony és a C50-es kismozdony által vontatott szerelvényeken. A szalonkocsiban alkotóház várja a kisgyerekeket.

A hűvösvölgyi járműtelep szombaton és vasárnap 10-17 óráig díjmentesen fogadja a látogatókat. Ezen a hétvégén a Gyermekvasút személyvonatai 30-45 percenként közlekednek. Az utolsó vonat Hűvösvölgyből 17:45-kor, Széchenyihegyről 18:45-kor indul.

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút első szakaszának építését 68 évvel ezelőtt, április 11-én kezdték el a Széchenyi-hegyen. Az egész évben üzemelő kisvasúton a szolgálatot 10-14 éves korú gyermekek látják el, 2015-ben a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a közel 12 kilométeres vonal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.