Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 22. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Győzelemmel zárták a tornát a Sólymok

Győzelemmel zárták a tornát a Sólymok

Újabb tornát rendeztek az U14-es bajnokság főtábláján. A Kosársuli együttese, a Vásárhelyi Sólymok ezúttal a Budafokkal, a Vasas Akadémiával és az Óbudai Kaszásokkal játszottak.

Pavlovics Vuk edző növendékei az elmúlt hónapokban rengeteget fejlődtek, ezt még annak ellenére is elmondhatjuk, hogy a Budafok ellen nem sok esélyük volt. Ugyanakkor a Vasas Akadémia B együttese ellen még bennük maradt az első vereség okozta fásultság, ennek ellenére sem kellett szégyenkezniük, mivel csak hajszállal maradtak alul. Vasárnap már az Óbudai Kaszások volt az ellenfél, ekkor viszont lehengerlő játékkal rukkoltak elő Soósék, akik magabiztos győzelmet arattak.

Budafok/A - Vásárhelyi Sólymok 102-47

Sólymok: Soós 13, Bősz 8, Fodor 6, Borus 5, Hegyes 4, Bartusz 2, Kis 2, Utasi 1, Varga -, Őze -

Pavlovics Vuk: Nem pörögtünk az első félidőben, ezt a nálunk fizikálisabb Budafok könyörtelenül kihasználta. Befutásokból és egy-egyekből sorra kaptuk a kosarakat, ezért legtöbbször felállt védelem ellen kellett támadnunk, amit nehezen tudtunk feltörni. A második félidőben már sikerült jó támadásokat végrehajtanunk, a védekezésünk pedig sajnos továbbra sem javult.

Vasas Akadémia/B - Vásárhelyi Sólymok 74-69

Sólymok: Bősz 18, Soós 18, Utasi 15, Borus 5, Fodor 4, Bartusz 4, Hegyes 2, Kis 2, Kőhegyi 1, Őze -, Varga -

Pavlovics Vuk: Az első mérkőzés rossz ritmusát sajnos magunkkal hoztuk az első negyedre. Védekezésben nem voltunk elég koncentráltak, a pálya közepét jól támadta a Vasas, 33 pontot kaptunk az első játékrészben, nehéz helyzetbe kerültünk. Ezután elkezdtük azt a kosárlabdát játszani, amire képesek vagyunk. Feljavult a védekezésünk és működtek a csapdáink, sok labdát szereztünk. A negyedik negyedben nagy hajrát futottunk, sajnos ez nem volt elég a győzelemhez. Tanulnunk kell ebből a vereségből, a főtáblás mérkőzéseken nem elég 20-25 percig hozni azt a szintet, amire képesek vagyunk.

Vásárhelyi Sólymok - Óbudai Kaszások/B 81-63

Sólymok: Soós 23, Borus 15, Bősz 14, Bartusz 13, Kis 5, Fodor 4, Utasi 4, Varga 2, Hegyes 1, Őze -, Kőhegyi -

Pavlovics Vuk: Jó ritmusban kosárlabdáztunk, az ellenfelünket komfortzónán kívül tudtuk tartani a védekezésünkkel és a csapdákkal, így a támadás is jól ment. Jó százalékkal dobtunk kintről, ez plusz lendületet adott a csapatnak. Örülök hogy győzelemmel zártuk a tornát, így jó szájízzel mehettünk haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.