Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 25. 10:50, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

Május 28-án, Gyermeknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A vonatok aznap 40-50 percenként járnak, gőzvontatású nosztalgiavonat is közlekedik. Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson 10 és 17 óra között családi programokkal kedveskednek a látogatóknak.

A kisebbeknek lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya, gyermekvasúti LEGO járművek, egyenruhás fotózás. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak.

Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délután pedig a Három kismalac és a farkas című előadás is.

Részletek a gyermeknapi programokról: https://gyermekvasut.hu/2023/05/gyermeknap-a-gyermekvasuton-2023/

A Gyermekvasút aznapi menetrendje: https://gyermekvasut.hu/menetrend/b-egdum/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.