Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 11. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Elkezdték a helyreállítást Kétpónál

Elkezdték a helyreállítást Kétpónál

Július 9-én vasárnap 12:15-kor Kétpónál egy tehervonatból kilenc konténerszállító, egyenként 6 tengelyes \"iker\" pőrekocsi összesen 50 tengellyel kisiklott, elzárta mindkét vágányt a forgalom elől.

A helyszíni vizsgálat után elkezdték a műszaki mentést, a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. Szolnokról a helyszínre érkezett a nagy teherbírású vasúti daru, mellyel a kisiklott kocsikat emelik be.

Az elsődleges vizsgálatok alapján a jobb vágányon egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt és összetört, mintegy 2 km hosszban megrongálódott a vasúti pálya, a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanná váltak, helyenként új pályát kell építeni. A bal vágányon sem közlekedhetnek a vonatok, ez a vágány is megrongálódott, vágánygeometriai hibák keletkeztek. Ezek helyreállításán dolgoznak, illetve a másik vágányon lévő kocsik beemelését készítik elő a daru megfelelő letalpalását kialakítva. A vasúti daru poziciójának meváltoztatására is szükség van, a Szajol–Szentes–Hódmezővásárhely–Békéscsaba–Mezőtúr útirányon át fordítják meg a speciális munkagépet.

Hétfő reggelig a vonat utolsó siklott kocsiját rakománnyal együtt, a megfelelő műszaki vizsgálat és javítás után visszahelyezték a vágányra. A többi kocsi beemelése a daru új pozíciójából történik majd, illetve a kocsikról a konténereket rakják át a helyszínre küldött vasúti kocsikra.

A kár több százmillió forintra becsülhető. A helyreállítás a bal vágányon leghamarabb a hét második felében teszi majd lehetővé, hogy egyelőre sebességkorlátozással megindulhasson egy vágányon a forgalom.

A vonatok módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell. A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, vagy a MÁVINFORM Facebook híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak. Az aktuális változások itt tekinthetők meg: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/bekescsabai-vonalon-hetfon-korlatozasok-kesesek-potlobuszok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton