Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Március 29. 14:43, szerda | Helyi
Forrás: Greendex Szemle

Elindult a regisztráció a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Elindult a regisztráció a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Idén is megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót, amelyre már jelentkezhetnek az önkéntesek – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.

Raisz Anikó a sajtótájékoztatón elmondta, idén április 22. és 28. között rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amely az ország legnagyobb és legjelentősebb hulladékszedési programja. Az országos kampánnyal a kormány célja a környezettudatos attitűd kialakítása a lakosság körében, az illegális hulladéklerakás megelőzése és megszüntetése, valamint az önkéntesség erősítése – emelte ki az államtitkár.

Raisz Anikó jelezte, hogy a kormány a klíma- és természetvédelmi akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően olyan intézkedéseket tesz, amelyek hozzájárulnak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez, és a hulladékból érték teremtéséhez, elősegítve a körforgásos gazdaság kialakítását. A gazdasági és környezeti szempontokon keresztül és ezeken túl e program a társadalmi felelősségvállalás és összefogás programja is.

Beszámolt arról, hogy a tavalyi akcióban mintegy kilencszáz ponton összesen 850 tonna szemetet szedtek össze az oktatási intézmények diákjai és tanáraik, munkahelyi közösségek, baráti társaságok. Az idén a tavalyi mennyiség túlszárnyalása a cél. Raisz Anikó elmondta: az idei, 11. akció a Föld napján, április 22-én kezdődik és a fenntarthatósági témahét végéig tart.

Regisztrálni április 11-én 18 óráig lehet e-mail címmel vagy Facebook-profillal a szelektalok.hu oldalon.

Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel, biztonságosan szedhető, a többi hulladék bejelenthető a Hulladékradar applikációban. A bezsákolt hulladékok elszállításáról, a gyűjtéshez szükséges eszközökről az EM támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft. gondoskodik.

(Energiaügyi Minisztérium)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás