Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Augusztus 18. 11:02, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Elérhető lesz az omikron variáns ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban

Elérhető lesz az omikron variáns ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban

Szeptembertől elérhető lesz a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban, ugyanakkor ősztől leállítják a központi vakcinabeszerzést, az fokozatosan a gyógyszerpiac részévé válik .

- közölte a Fehér Ház Az elnöki hivatal Covid-19-koordinátora szerdán jelentette be, hogy amennyiben az új vakcinák megkapják a szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) végleges jóváhagyását, akkor szeptember elejétől-közepétől hozzáférhetővé válnak. Az új oltóanyagot a koronavírus omikron variánsának BA.4 és BA.5 alvariánsai ellen fejlesztették ki.

Ashish Jha azt is közölte, hogy a tervek szerint ősztől a kormányzat leállítja a vakcinák és a SARS CoV-2, vagyis az új típusú koronavírus elleni egyéb gyógykészítmények és tesztek központi beszerzését. Arra törekednek, hogy kilépjenek a járvány "akut vészhelyzeti szakaszából", amelynek keretében a kormány vállalta a beszerzéseket - mondta Jha.

Hozzátette, hogy 2023 lehet az az év, amikor az említett gyógyászati termékek túlnyomó többsége kereskedelmi forgalomba kerül, ám több gyógyszer már most ősztől az általános egészségügyi ellátórendszer része lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik