Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Április 20. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Budapesten mutatkozik be a Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

Budapesten mutatkozik be a Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

A XVI. Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumon részt vett művészek alkotásaiból nyílik kiállítás április 23-án, csütörtökön 18 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában.

Köszöntőt mond Farkas Krisztina, az Újbudai Önkormányzat Kulturális Bizottságának alelnöke, a tárlatot P. Szabó Ernő művészettörténész nyitja meg.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – Hódmezővásárhely városának támogatásával – a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A különböző szemléleteket valló alkotók, Balogh Gyula, Balogh Zsófia, Bíró Botond, Blaski Márta, Horváth Roland, Jakucs János, Kéri László, László Dániel, Nagy Attila, Pinczés József, Sonkoly Tibor és Szabó Klára Petra a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat a Bartók Béla úti kiállítóhelyen május első vasárnapjáig nyitva tartó kiállításon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható