Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Október 23. 07:18, szerda | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Brexit-ügyi munkacsoportot hoz létre az Európai Bizottság

Brexit-ügyi munkacsoportot hoz létre az Európai Bizottság

Munkacsoport jön létre az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelésére Michel Barnier jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyaló vezetésével - jelentette be kedden az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület főtitkárságán belül létrehozandó szervezeti egység november 16-án áll fel, tekintet nélkül a brit kiválás addigi fejleményeire.

Ezen munkacsoport fogja koordinálni a Brexithez kapcsolódó stratégiai, operatív, jogi, pénzügyi kérdéseket, továbbá felelős lesz a kilépési folyamat lezárásáért, az esetleges rendezetlen kiválásra való felkészülésért, illetve a jövőbeli viszonyrendszer feltételeiről szóló jövőbeli egyeztetések lebonyolításáért.

Közvetlenül az Európai Bizottság elnökének irányítása alá fognak tartozni, és szoros együttműködésben lesznek a főtitkársággal és minden érintett szolgálattal.

Mint a tájékoztatásban írták, az EU készen áll a tárgyalások azonnali megkezdésére a jövőbeli kapcsolatokról, amint a felek ratifikálják a kiválási egyezményt.

Szakértők szerint Barnier lényegében a jelenlegi munkáját fogja folytatni a folyamat következő szakaszában.

Michel Barnier eddigi munkáját nagy elismeri övezi a bennmaradó tagállamok mindegyike részéről, a volt francia miniszter és uniós biztos sikeresen fenntartotta a huszonhetek egységét végig a folyamat során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik