Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Augusztus 30. 19:53, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Bohócdoktorok kommandóztak a gyermektáborokban

Bohócdoktorok kommandóztak a gyermektáborokban

Mosolyt, sok - sok édességet, játékos foglalkozásokat, örömteli pillanatokat vitt a szünidőben a nyári táborokba a Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktor csapata.

Az élmény pillanatokon ezernél több kisgyermek vett részt. Elfogyott nyolcszáz tábla csoki, többszáz piros orr, illetve buborék fújókból is sok tucat.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: a bohócdoktorok nem csak a kórházi osztályokon segíti a gyerekek vidámítása révén a gyógyítást, évente nyolcvannál több gyermekkórházat, gyógyító intézményt támogatnak tárgyi eszközökkel, könyvekkel, játékokkal, ruhával, édességekkel. A nyári táborozókat sok esetben meglepetésként érték az instant élmények, legtöbbjük pozitívan fogadta a találkozást.

Támogatást nyújtanak a bohócdoktorok

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a www.bohocdoktor.com üzenetküldő felületén várja kórházak, rendelő intézetek, gyermekotthonok, iskolák, óvodák jelentkezését, akiknek szükség esetén bohócdoktor csomagot kézbesít a szervezet. A csomagot a bohócdoktorok könyvekkel, játékokkal, édességekkel, a gyógyuló gyermekek pozitív gondolatait segítő dolgokkal töltik meg. Az alapítvány önkéntes csapata szeretettel fogadja segítők, önkéntesek, támogatók csatlakozását, támogatásait is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.