Városlista
2023. június 11, vasárnap - Barnabás

Hírek

2023. Március 23. 11:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

B33 diákolimpia: döntőben a Németh Lászlós fiatalok

B33 diákolimpia: döntőben a Németh Lászlós fiatalok

2023. március 22-én Budapesten rendezték a B33 diákolimpia országos elődöntőjét, ahol egyesületünk játékosaiból álló csapatok képviselték a Németh László Gimnázium, Általános Iskolát.

Általános iskolás korcsoportban a Becsei István, Bősz Olivér, Soós Balázs és Utasi Gergő alkotta kvartett második helyen végzett és kvalifikálta magát a júniusi országos döntőbe, mely Kaposváron kerül megrendezésre.

A "nagyoknál" két NLG-s csapat is küzdött a továbbjutásért, de nekik sajnos most nem sikerült az első három között végezni. A Doc Boys fantázianevű alakulat (Bősz Richárd, Lehoczki Attila, Ocskó Balázs, Utasi Zsombor) a negyedik, míg az NLG23 (Bereczki Ádám, Bácsi Bernát, Gedai Balázs, Kis Viktor) az 5-8. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 10:31, szerda | Helyi

Utazzon kedvezményesen a Magyar Mozgókép Fesztiválra a MÁV-Volán-csoporttal

A Magyar Mozgókép Fesztivált június 7-10. között rendezik meg, idén az Európa Kulturális Főváros program egyik kiemelt eseményeként.

2023. Június 07. 10:21, szerda | Helyi

Ausztria és Magyarország között menetredszerű a vonatforgalom

Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között a nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedés immár zavartalan, nem kell pótlóbuszra átszállni, a vonatok menetrend szerint közlekedhetnek.

2023. Június 06. 10:50, kedd | Helyi

Varjú, zseni a madarak között

Kevés olyan állat van, amelyhez több mítosz és babona kapcsolódna, mint ehhez az érces hangú, sötét tollazatú, sokszor nagy tömegekben megjelenő, igen értelmes madárhoz, a varjúhoz.

2023. Június 06. 10:40, kedd | Helyi

Az antarktiszi jégtakaró alatti kőzetek a múltról mesélnek

A nyugat-antarktiszi jégtakaró zsugorodik, a régió számos gleccsere riasztó ütemben húzódik vissza és olvad.