Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Október 11. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A vadbalesetekre figyelmeztettek

A vadbalesetekre figyelmeztettek

Sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni ellenőrzés során a vadelütéses balesetekre hívta fel a figyelmet!

A felhívást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal, valamint a Csongrád Megyei Vadászszövetséggel és Vadászkamarával közösen végezte. Az akcióban vadriasztó sípot kaptak az autósok.

A vadbalesetek szempontjából frekventált helyszínen, a 47-es számú főúton 2018. október 11-én tartottak közúti ellenőrzést a rendőrök, melynek során a baleseti forrásra hívták fel a figyelmet, továbbá vadriasztó sípot és prevenciós szóróanyagot adtak át.

Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára elmondta: nem csak a táblákkal jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedni, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, különösen szürkületkor és az esti, éjszakai órákban. Sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé, az azonban nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, s mekkora lesz az ütközés ereje.

A rendőrség a következőket javasolja a balesetek megelőzése érdekében:

  • Lassítson! A megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy annyival is kell haladnia. Szembejövő forgalomnál nehezebb észrevenni a közelben lévő vadon élő állatokat. A sebesség csökkentése segíthet.
  • Ne telefonáljon! Lehet, hogy egy vad áll az úton a következő kanyarban, vagy a következő bukkanó mögött.
  • Kapcsolja be a biztonsági övet!
  • Kapcsolja fel a távolsági fényszórót! Így nagyobb területet láthat át. Szembejövő forgalom esetén természetesen kapcsolja le a reflektort!
  • Tartson nagyobb követési távolságot!
  • Folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése