Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A fejlődő országok lakóinak készült a Nokia legolcsóbb érintőképernyős modellje.

Tegnap délután bemutatkozott a Nokia legolcsóbb érintőképernyős készüléke, az Asha 501. A lumiás külsővel rendelkező jövevény elsősorban a fejlődő országok lakosainak készült, akik bár szeretnék, de nem tudják megfizetni a manapság oly divatos okostelefonokat. Az Asha 501 megalkotásakor a finn gyártó a drágább készülékek „megidézésére” törekedett, így a menürendszer nagyban hasonlít a vállalat által az N9-ben használt MeeGo felületre. Azért, hogy mindenki képben legyen az aznapi eseményeivel, a „Fast Lane” nevű, egy suhintásra előjövő menüt találták ki a fejlesztők, itt érhetjük el az összes, a telefonnal aznap végzett eseményt, megtekinthetjük a naptárunkba elmentett határidőket, illetve kezelhetjük a zenelejátszót.

Mivel a fejlődő országokban ritkaság, hogy valaki korlátlan mobilinternettel rendelkezzen, a gyártó az Xpress Browser Now-val próbál kedveskedni vásárlói számára. Ez a böngésző ugyanis a Nokia szerveréről kéri le az akár 90 százalékban tömörített adatot, ezzel sok megabájtot spórolva a felhasználónak. A tömörítésre egyébként is szükség lenne, ugyanis az 501-es maximum EDGE kapcsolatra képes, ezzel pedig egy mai, sok képpel rendelkező weboldal letöltése rémálom lenne. Szerencsére amint betérünk egy kávézóba vagy bevásárlóközpontba, minden problémánk megoldódik, a készülék ugyanis beépített wifivel is rendelkezik. A közösségi oldalak függőinek sem kell keseregni, az új Asha mobilban a Facebook- és a Twitter-kliens is megtalálható. A hátoldali 3,2 megapixeles kamerával készített képeket a 3″-es QVGA kijelzőn tekinthetjük meg. Szerencsére a multi-touch támogatás sem maradt ki a repertoárból, igaz, maximum 2 ujjunkat érzékeli a készülék. Akit esetleg nem zavar a kijelző mai szemmel véve aprócska felbontása, az akár YouTube-ozhat is. A telefonon mindenesetre biztosan nem fog múlni a hosszú távú szórakoztatás, hiszen az 1200 mAh-es akkumulátora segítségével akár 48 napig készenlétben várhat ránk.

A mindössze 98 grammos Asha 501 sima, illetve Dual-SIM-es kiadásban júniusban kerül a boltok polcaira. A kétkártyás verzió árát egyelőre homály fedi, az alapkivitelért 99 dollárt kell a pénztárnál hagynunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;